Aktiviteter på Helgeland

Helgeland er et eldorado for den friluftsinterresserte. En storslått vakker natur med et rikt dyreliv gjør dette til et av de beste stedene i Norge for jakt og fiske. Området har et rikt kulturliv med aktive kor, korps, teaterlag med jevnlige konserter og opptredener. Spesielt har Mosjøen med sitt rike kulturliv trukket til seg mange artister.

Alpin

Noen timer unna, noen mil inn i Sverige ligger Hemavan og Tärnaby. For den som kjører alpint skulle dette være midt i blinken. De fleste av Sveriges store alpinister kommer herfra, Ingmar Stenmark, Stig Strand, Anja Persson m. fl. Med innlandsklima varer skisesongen lenge, og avstanden er ikke lengre enn at man enkelt tilbringer helgen i bakkene hos søta bror.

Om man bare ønsker en kort økt i bakken har også Mo i Rana og Mosjøen egne alpinbakker.

Bowling

Både Mo i  Rana, Mosjøen og Sandnessjøen har gode muligheter for bowling.

Fiske

I området finnes en rekke elver og innsjøer. Disse brukes flittig av fiskere. I Mosjøen renner Skjerva og Vefsna, lenger ut på kysten har vi vassdrag som Leira, Vasseng og Hundåla. 

Har du båt er Helgelandskysten en konstant opplevelse. Havfiske er godt og det er mange små øyer, fjorder og odder der fisket er godt. Forhør deg med de som bor her. De kan nok peke ut et par gode fiskeplasser.

Med tusenvis av øyer er Helgeland et paradis for kajakkpadlere.

Jakt

Årets aller helligste for mange er elgjakta. Alstenøya der Sandnessjøen ligger har en av Norges tetteste elgbestander. Alstahaug jeger og fiskeforening arrangerer kurs, har egen skytebane og medlemmene er stadig å finne der de trives best, nemlig i skogen.

Med direkte nærhet til fjellområder er rypejakt bare en liten kjøretur unna. I det siste årene har det også blitt arrangert hjortejakt på nabokommunene Dønna og Leirfjord.

Naturopplevelser

(C) www.havnomaden.no 

For kajakkfrelste er Hærøy med sine over 2500 øyer det nærmeste man kan komme himmelen mens man enda sitter i vannskorpa. Få steder i verden er det så kort avstand mellom himmel og hav som på Helgelandskysten. Her kan man gå i land og bestige fjell som Dønnamannen, De syv søstre, Finnkneet eller bare ta deg en avslappende tur i åsen.

Golf

Vinterstid er kystklimaet mildt og innlandssneen dyp. Leirfjord og Vefsn har flotte områder for turgåing om sommeren og skigåing om vinteren.

Alsten golfklubb har sin bane på Breimo, noen kilometer utenfor Sandnessjøen. Med sin beliggenhet på slettene rett under de mektige Syv søstre er en runde på denne banen e

Padling

Helgeland er et paradis for padlere. Med tusenvis av øyer strødd langs kysten, kan man nyte naturen og dyrelivet for havflaten. Det er aktive padlemiljø i alle Helgelandsbyene.