Tannbehandling

Føler du det er på tide med et tannlegebesøk? Tannboden dekker hele Helgeland med kontorer i Brønnøysund, Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen

For å sikre en god tannhelse, er det viktig med regelmessige tannlegebesøk. Når du besøker oss i Tannboden, kommer du til tannleger med lang erfaring.

Ta kontakt med et av våre kontorer i dag.

Behandlingstyper

Vi i Tannboden tilbyr følgende alle vanlige tannbehandlinger til hele Helgeland. Vi har spesiell kompetanse på tannlegeskrekk (odontofobi) og implantater.

Fyllinger
Gebiss (Protetikk)
Implantater
Karies
Kirurgi
Krone og bro
Oralkirurgi
Rotfylling (Endonti)
Røntgen
Tannkjøttsykdommer
Tannpleie
Tenner generelt
Undersøkelse

Hvordan får du en god tannhelse?

De siste 20 – 30 årene har det skjedd en stor forbedring i tannhelsen til det norske folk, og stadig flere beholder sine egne tenner hele livet. Regelmessige besøk til tannlegen er en stor del av dette, og sørger for eventuelle problemer fanges opp så tidlig som mulig.
Det er i tillegg flere tiltak du selv kan gjøre for å sikre god tannhelse.

Pass på hva du spiser og drikker

Småspising og inntak av sukker- og syreholdige drikker mellom måltider er en stor årsak til at folk får problemer med tannhelsen. Ved å kutte ned på dette kan du minimere sjansen for å utvikle karies og erosjonsskader.

Stump røyken

Forskning viser at røyking øker sannsynligheten for å utvikle tannkjøttsykdommer. Røykere har dårlige blodsirkulasjon som gjør at tannkjøttet lettere angripes, og helingsprosessen tar lenger tid. Misfarging av tennene er et annet problem røykere ofte sliter med. Det å stumpe røyken er altså noe av det viktigste du kan gjøre for tannhelsen.

Puss tennene riktig

Tennene bør pusses to ganger daglig for å holde tannhelsen ved like. Likevel er det mange som ikke er klar over hvordan tennene skal pusses. Det viktigste er at du pusser systematisk og grundig på begge sider av tennene. Du bør også passe på å ikke pusse for hardt.

Besøk tannlegen ofte

Når du besøker tannlegen regelmessig kan du unngå dyre tannlegeregninger ved at begynnende problemer behandles umiddelbart. Vi anbefaler derfor at du besøker Tannboden én gang i året for en undersøkelse.