Gebiss (Protetikk)

Tannproteser, eller gebiss, er avtakbare tannerstatninger. Gebissene produseres basert på avtrykk av pasientes kjeve. Helproteser, der hele kjeven er tannløs, produseres i plastakrylat som ligger passivt mot underlaget. Partielle proteser, der det er et resttannsett, produseres i en kombinasjon av plastakrylat og metall, og festes til gjenværende tenner.

Gebiss kan dekkes av HELFO

Mange bekymrer seg for kostnaden knyttet til det å få et gebiss eller tannprotese. Faktisk er et gebiss både en billigere og hurtigere løsning enn tannimplantat og bro. I tillegg dekkes kostnaden ofte helt eller delvis av HELFO. Tannlegens diagnose ligger til grunn for hvor stor del av beløpet du eventuelt vil få dekket.

Profesjonell konsultasjon og oppfølging

Om behovet for tannproteser skulle være til stede, er det viktig at du er klar over mulighetene. Vi gir deg det du trenger av informasjon før, under og etter behandlingen, slik at tilvenningsprosessen går bra. Du trenger å rengjøre gebisset, noe som skal gjøres hver morgen og kveld samtidig som resten av munnhulen.
For å sikre optimal oral helse og at protesens passform opprettholdes, vil det være nødvendig med regelmessig besøk hos tannlege.

Om du har behov for gebiss eller tannprotese, anbefaler vi at du kontakter et av våre kontorer i Brønnøysund, Mo i Rana, Mosjøen eller Sandnessjøen.