Oralkirurgi

Sykdomsprosesser i tennene kan spre seg til kjevebenet og resten av kroppen. I noen tilfeller kreves kirurgiske inngrep for å løse pasientens problemer. Vi har en dyktig tannkirurg som til vanlig arbeider som leder av Øre-Nese-Hals avdelingen på sykehuset i Trollhättan i Sverige. Han besøker regelmessig våre klinikker og utfører implantatkirurgi.

Utbredte behandlinger

Noen av de vanligste tannkirurgiske behandlingene er trekking av jeksler og visdomstenner. Implantatoperasjoner er en annen form for behandling. I disse tilfellene festes det små metallskruer i kjeven som fungerer som tannrøtter. På disse tannrøttene blir kunstige tenner, protetiske tannerstatninger, plassert.

Bensvinn er en av de mer alvorlige følgene av manglende tenner, og i disse tilfellene må kjevebenet bygges opp på nytt. Vi har idag metoder for å bygge ben hos pasientene.

Ved større betennelsestilstander i kjeven, hvor deler av kjeven er spist opp, skreller vi ut det betente vevet med en operasjon.

Av og til er det også aktuelt med kirurgi i forbindelse med tannreguleringen, eksempelvis når man har kommet for sent i gang med tannreguleringsbehandlingen.

Vi i Tannboden i Brønnøysund, Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen har kompetansen til å utføre de fleste kirurgiske inngrep, og henviser deg til spesialist når vi vurderer at det er behov for det.

Ta kontakt med et av våre kontorer om du har spørsmål om tannkirurgi

Vi er autoriserte til å utføre implantatbehandling for trygdens regning. For mer informasjon, se hjemmesiden til Helgeland Implantatklinikk.
Implantatklinikken Helgeland