Tannkjøttsykdommer

Tannkjøttsykdommer kan vise seg på flere måter, men de vanligste symptomene er blødningstendenser og dårlig ånde. Tennenes festeapparat svekkes ofte med årene eller i forbindelse med sykdom, og dårlig tannhygiene øker sannsynligheten for tannkjøttbetennelse betraktelig.

Hvordan unngå tannkjøttbetennelse

Tannkjøttbetennelse kan være svært ubehagelig, men er heldigvis lett for de fleste å holde unna. Matrester som blir liggende langs tannkjøttskanten er den vanligste årsaken til tannkjøttbetennelse, og derfor er god tannhygiene nøkkelen. Om du ikke er nøye med å fjerne matrestene kan de danne seg belegg og tannstein, noe som videre gir grobunn for bakterier. Vi anbefaler derfor at du bruker tanntråd, tannbørste, tannstikker og munnskyllevann hver dag.

Mistenker du at du har fått tannkjøttbetennelse?

Om du tror du har fått en betennelse i tannkjøttet, bør du oppsøke tannlege så fort som mulig. En overfladisk betennelse kan behandles ved at tannlege fjerner plakk og tannsten. Dersom betennelsen er dypere kan det føre til tap av støttevev og beinvev, som igjen kan føre til tap av tenner om tilstanden går ubehandlet. Derfor er det viktig at du tar kontakt med oss, slik at vi kan undersøke tilstanden.

Vi i Tannboden tar imot pasienter på våre kontorer i Brønnøysund, Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen. Vi dekker hele Helgeland.

Ta kontakt i dag ved mistanke om tannkjøttbetennelse.