Undersøkelse

Vi anbefaler at du regelmessig går undersøker tennene dine hos tannlegen. De fleste sykdommer i munnen kommer smygende. Når du føler smerte, er du som oftest allerede i sluttfasen av sykdommen. Behandlingskostnaden øker med utviklingen av sykdommene.

Tannhelsen i Norge er bedre enn noensinne, og årsaken er regelmessige undersøkelser og tidlige behandling. Skader oppdages tidlig, noe som gjør at behandlingen blir enklere og rimeligere.

Før, under og etter undersøkelsen

Før en undersøkelse vil vi gjerne vite om du bruker medisiner, går til annen legebehandling eller har sykdom eller allergier. For å finne hull eller skader kontrolleres tennene med en sonde. Det tas også røntgenbilde som hjelper oss å se mellom tennene.

Tannkjøttet og benet rundt tennene undersøker vi nøye. En infeksjon gjør ikke alltid vondt og er ikke alltid lett å oppdage selv. Tannløsning (periodontitt) er et vanlig problem. Denne sykdommen utvikler seg sakte og har lite symptomer. Blir den oppdaget og behandlet tidlig er sjansen for å bli helt frisk god.

Vårt mål er at du som pasient skal kunne beholde dine egne tenner hele livet.

Når vi foreslå en eventuell behandling, legger vi vekt på å presenterer flere alternativ. Vi prøver så langt det lar seg gjøre å presentere fire behandlingsalternativer for deg som pasient.

Vi i Tannboden skiller mellom 3 typer behandling:

  1. Det som MÅ gjøres. Håndtering av smerter og infeksjoner.
  2. Det som BØR gjøres innen rimelig tid. Pasienten har ingen akutte symptomer, men risikerer å få det, og ytterligere forfall, om ingenting blir gjort innen rimelig tid.
  3. Det som KAN gjøres. Dette er behandling som konkurrerer med andre forbrukeravgjørelser. Behandlingen verken MÅ eller BØR gjøres for å hindre ytterligere forfall. Men pasienten ønsker det, og er villig til å betale det det kostnaden.

Tannundersøkelser

Våre tannlegekontorer dekker hele Helgeland.

Ta gjerne kontakt med et av våre kontorer i Brønnøysund , Mo i Rana, Mosjøen eller Sandnessjøen om det er på tide med en tannundersøkelse.