HELGELAND

Her liker vi oss!

Vakker natur i Helgeland

Helgeland ligger som et langstrakt paradis i den sørlige delen av Nordland. Her kneiser nesten 2.000 meter høye fjell i innlandet. På kysten ligger et fantastisk øyrike som har havnet på UNESCO verdensarvliste. Og det er her du finner Polarsirkelen. På 66 grader nord går grensen som forteller at du er på vei inn i midnattssolens rike. Fjell som stiger rett opp av havet i former og fasonger du aldri har sett før. Fjell formet som en hatt med hull tvers igjennom. Fjell med ansiktstrekk og fjell med utrolig panoramautsikt til tinder og hav; fjellene på Helgeland gir deg magiske opplevelser på kysten så vel som i innlandet.

Foto: Terje Rakke

Brønnøysund

Et av Norges mest kjente landemerker ligger like ved kystbyen Brønnøysund. Torghatten med det store hullet er en fascinerende opplevelse. Enten du kommer på land, luft eller kommer landeveien, ser du det sagnomsuste fjellet.

Brønnøysund er den sørligste byen på Helgelandskysten og i Nordland, samt regionsenter på Sør-Helgeland. Av mange forbindes Brønnøysund med Brønnøysundregistrene. Brønnøysund er virkelig en kystby med hurtigruteanløp, skipstrafikk og ei flott gjestehavn.  Her møter man gjerne Hurtigruta som kommer hver ettermiddag på vei sørover. Som regionsenter byr også Brønnøysund på et rikt utvalg av butikker. Her finner du unike spesialiteter som Lokalmatbutikken og Hildurs Urterarium.  Byen er et godt utgangspunkt for å oppleve både Himmelblåøya Ylvingen og Vega med sin verdensarv. Hvert år holdes også den velkjente Rootsfestivalen i Brønnøysund.